De marathon voor mijn zusje; in actie tegen de ziekte van Crohn!

Dit is de actie van Alisha Müller
van totaal € 1.000 (135%)

In het najaar 2016 werd Lisanne, mijn zusje, plotseling heel erg ziek. Ze viel kilo's af en lag 2 weken in het ziekenhuis. Een hele enge en nare periode, we wisten niet wat het was en Lisanne had zoveel pijn. Het is verschrikkelijk om je kleine zusje zo te zien, en die pijn niet te kunnen wegnemen. Toen de diagnose kwam, was er een soort van opluchting, we wisten in ieder geval wat het was. Maar het was dus wel chronisch. Crohn.

Nu zijn we alweer meer dan drie jaar verder. En het gaat goed met d'r. Ze blijkt een vrij ernstige vorm te hebben, maar met de juiste medicatie is het nu enigszins onder controle. Ze is vaak moe, en helaas ook nog best vaak ziek. Maar toch leeft ze haar eigen leven! Binnen een paar maanden heeft ze gewoon haar Master gehaald en als ik zie wat voor een werk zij nu al doet (ze begeleidt kindjes met een vorm van autisme) ben ik zo ontzettend trots op haar!

Afgelopen week is ze een kwart eeuw geworden, 25 jaar. En dan zit je na te denken over wat voor een cadeautje je haar kan geven. Ik kwam op dit idee. Die marathon die ik op 5 april ga lopen, die loop ik voor haar. Daarmee wil ik in ieder geval 1000 euro ophalen voor de maag lever darm stichting. Opdat zij dat geld kunnen gebruiken voor voorlichting en onderzoek naar de ziekte van Crohn en er meer inzicht komt in de oorzaken, het verloop en de behandeling.Lieve Li, gefeliciteerd!

Liefs,
Alisha