Ik ren voor Senn!

Dit is de actie van Rita Berger
van totaal € 1.000 (571%)

Ik ben Rita. Mijn zoon Senn hoorde rond zijn 15e verjaardag (september 2020) dat hij Colitis Ulcerosa heeft (chronische ontstekingen aan zijn dikke darm). Daarnaast bleek dat hij ook AIH (Auto-immuunhepatitis) en PSC (Primaire Scleroserende Cholangitis) heeft. Dat zijn chronische ontstekingen aan zijn lever en galwegen en hierdoor is zijn lever onherstelbaar beschadigd. Helaas is, zowel de oorzaak als de wijze waarop dit te genezen is, onbekend...

Als moeder voel je je machteloos als je kind ineens van alles mankeert, wetende dat dit niet meer over zal gaan. Deze machteloosheid wilde ik omzetten in iets 'doen', 'iets positiefs'. Daarom heb ik op 1 januari 2021 mijzelf voorgenomen om op 24 oktober 2021 een marathon te gaan lopen in Rotterdam. Sinds dat moment (1 januari 2021) doneer ik elke maand voor elke (trainings- en wedstrijd-) hardloopkilometer 10 cent aan de Maag Lever Darm Stichting. 

Eerst stond hier geschreven: "geen idee of ik het kan, maar ik ga ervoor!" Nu weet ik dat ik het kan! Het is me gelukt! In 4 uur en 39 minuten heb ik 42,195 kilometers hardgelopen voor het goede doel, voor Senn! Wat ben ik enorm trots op deze prestatie en wat ben ik trots op de bedragen die ik bij elkaar heb gelopen en die zijn gedoneerd! Meteen na afloop (ik hing tegen een hek uit te hijgen) riep ik al "dit wil ik nog een keer doen, ik ga door!" en daarom ging ik nog even door met deze actie. Op 10 april 2022 heb ik nog een marathon gelopen (weer in Rotterdam) en op 16 oktober 2022 wil ik gaan ervaren hoe het is om zo'n afstand in Amsterdam te lopen. Ik blijf van elke kilometer die ik loop 10 cent doneren. Iets met een verslaving... wie had dat gedacht toen ik mijn eerste blog hier schreef, ongelooflijk welke weg ik sindsdien (letterlijk en figuurlijk) heb afgelegd! 

Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van de Maag Lever Darm Stichting. Zo komen we misschien een stapje dichterbij een oplossing voor Senn. 

Ik ren voor Senn!

Elke bijdrage telt! Alvast ontzettend bedankt!

 

Via instagram ben ik te volgen op mijn weg naar de marathon onder de naam runningrietje

https://instagram.com/runningrietje

Nog te gaan tot A'dam Marathon