Alisha Müller

De marathon voor mijn zusje; in actie tegen de ziekte van Crohn!

24 september 2021  1.5 jaar geleden zou ik de marathon van Rotterdam lopen voor Lisanne om geld op te halen tegen de ziekte van Crohn. Dat liep helaas iets anders, maar het ziet er dan nu toch naar uit dat ik 24 oktober aan de start mag verschijnen! Ik heb er ontzettend veel zin in en ben uiteraard gemotiveerd om extra geld op te halen voor de Maag, Lever en Darm Stichting. Twee keer een marathon training, betekent ook twee keer je donatie-doel halen, toch? Met Lisanne gaat het meer dan goed. Afgestudeerd en een baan als pedagoog. Ze heeft leren leven met de ziekte, maar het blijft oneerlijk dat zij, en anderen, de rest van hun leven dat moeten blijven doen. Onderzoek en voorlichting blijven hard nodig, en daarom vraag ik jullie te doneren!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 februari 2020  In het najaar 2016 werd Lisanne, mijn zusje, plotseling heel erg ziek. Ze viel kilo's af en lag 2 weken in het ziekenhuis. Een hele enge en nare periode, we wisten niet wat het was en Lisanne had zoveel pijn. Het is verschrikkelijk om je kleine zusje zo te zien, en die pijn niet te kunnen wegnemen. Toen de diagnose kwam, was er een soort van opluchting, we wisten in ieder geval wat het was. Maar het was dus wel chronisch. Crohn.

Nu zijn we alweer meer dan drie jaar verder. En het gaat goed met d'r. Ze blijkt een vrij ernstige vorm te hebben, maar met de juiste medicatie is het nu enigszins onder controle. Ze is vaak moe, en helaas ook nog best vaak ziek. Maar toch leeft ze haar eigen leven! Binnen een paar maanden heeft ze gewoon haar Master gehaald en als ik zie wat voor een werk zij nu al doet (ze begeleidt kindjes met een vorm van autisme) ben ik zo ontzettend trots op haar!

Afgelopen week is ze een kwart eeuw geworden, 25 jaar. En dan zit je na te denken over wat voor een cadeautje je haar kan geven. Ik kwam op dit idee. Die marathon die ik op 5 april ga lopen, die loop ik voor haar. Daarmee wil ik in ieder geval 1000 euro ophalen voor de maag lever darm stichting. Opdat zij dat geld kunnen gebruiken voor voorlichting en onderzoek naar de ziekte van Crohn en er meer inzicht komt in de oorzaken, het verloop en de behandeling.Lieve Li, gefeliciteerd!

Liefs,
Alisha

25
28/10/2021
16:12

Bas

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

A healthy digestive system is vital. It can be your best friend, or your worst enemy. Your digestive system can give you strength and energy, but it can also hinder you, make you housebound, or even kill you. The Stomach Liver Bowel Foundation (Maag Lever Darm Stichting) supports over two million people with digestive diseases, by funding research and providing information. Together, we fight for a healthy digestive system for everyone.