Team New York

Een marathon voor Crohn

Aankomend 7 november zullen wij Philip Bakker en Karin van Hoeve de 50e editie van de NY marathon gaan rennen. Een ontzettende uitdaging en bijzonder event. De vriendin van Philip heeft de ziekte van Crohn. Een chronische ontstekingsziekte van de darm. Deze is nu nog ongeneeslijk. Er is veel onderzoek nodig. Dat is duur en daarvoor rennen wij, want wij willen haar, haar zussen en velen met hen een gezondere toekomst geven. Daarvoor vragen wij jouw hulp! Wij rennen 42 kilometer en 195 meter! Steun ons in de strijd tegen de ziekte van Crohn en doneer! Alvast veel dank!
25
28/10/2021
20:32

Anonymous

View all
  View all
30/01/2022 | 17:40

Onderzoek voor kinderen met Crohn

Afgelopen 7 november zouden Karin van Hoeve en ik, Philip Bakker, de 50e editie van de New York City marathon gaan rennen. Een ontzettende uitdaging en bijzonder event. Helaas gooide corona, zoals bij velen, roet in het eten en werd op 15 oktober bekend gemaakt dat de grens van Amerika bleef gesloten voor Europeanen tot 8 november, tenzij ze 2 weken in quarantaine gingen. Daarom hebben wij op 24 oktober 2021 samen de NN Rotterdam Marathon gelopen. Veel dank voor de vele supporters aan de lijn om een steun in de rug te geven! De spandoeken, extra bananen en veel gejuich hebben ons over de lijn geholpen. De NN Rotterdam Marathon liepen wij ook voor een goed doel, namelijk de ziekte van Crohn. Mijn vriendin heeft sinds 2016 de ziekte van Crohn. Dit is een chronische ongeneeslijke ontstekingsziekte van de darm. Dankzij ontzettend veel donaties hebben wij € 4.408 opgehaald! Deze donatie draagt de komende jaren bij aan onderzoek naar wat de (meer) waarde is van echografie bij kinderen met de ziekte van Crohn of Colitis ulcerosa. Met als uiteindelijke doel het aantal scopieën, die zeer belastend zijn voor kinderen, terug te dringen. Per 1 februari start een nieuwe promovendus, Hannah Vos, met dit onderzoek. Indien u ook nu nog aan dit onderzoek wilt bijdragen dan kunt u een donatie overmaken naar het onderstaande rekeningnummer. Stichting Steun Emma kinderziekenhuis AMC is: ABN/AMRONL21ABNA0506967190bic code: ABNANL2Ao.v.v. club van 100 Wij willen iedereen ontzettend veel bedanken voor de donaties en alle support. Dankzij alle donaties, Marc Benninga en Maag Lever Darm Stichting hebben wij dit kunnen realiseren!

A healthy digestive system is vital. It can be your best friend, or your worst enemy. Your digestive system can give you strength and energy, but it can also hinder you, make you housebound, or even kill you. The Stomach Liver Bowel Foundation (Maag Lever Darm Stichting) supports over two million people with digestive diseases, by funding research and providing information. Together, we fight for a healthy digestive system for everyone.